נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

מה ההבדל בין מהירות מופרזת של נהג חדש לרגיל

איש חוק

נהיגה במהירות מופרזת היא עבירת תנועה הנושאת עונשים על פי חוק – בהתאם לחומרתה, עברו של הנהג, ותק הנהיגה ועוד.

המאמר יפרט מה ההבדל בין נהיגה במהירות מופרזת של נהג חדש לנהג רגיל.

 

מהי המהירות המותרת?

על פי החוק מהירות מותרת בדרך מהירה היא 110 קמ"ש, בדרך בין עירונית עם הפרדה 90 קמ"ש, בדרך בין עירונית עם מסלול אחד 80 קמ"ש ובדרך עירונית 50 קמ"ש. עם זאת, לעיתים התמרורים מציינים אחרת בהתאם לכביש ויש לנהוג כפי שהם מורים. גם אם חורגים ב-10% מהמהירות המותרת עדיין אין אכיפה.

 

מה העונשים המוטלים על עבירת מהירות?

עבירת מהירות מופרזת גוררת אחריה ענישה של קנסות, נקודות או זימון לבית משפט. במידה ועוברים את המהירות המותרת בדרך עירונית ב-20 קמ"ש הקנס יהיה 250 ₪ ללא נקודות, במהירות 21-30 קמ"ש מעל למותר הקנס הוא 750 ₪ + 8 נקודות, על יותר מ-31-40 קמ"ש הקנס יהיה 1,500 ₪ + 10 נקודות וזימון לבית משפט, על חריגה של 25 קמ"ש בדרך בין עירונית הקנס הוא 250 ₪ ללא נקודות, בין 26-40 קמ"ש מעל המותר הקנס 750 ₪ + 8 נקודות וחריגה מעל 41-50 קמ"ש תישא בקנס של 1,500 ₪ + 10 נקודות וזימון לבית הדין.

הודעת הקנס נשלחת לרוב בדואר עם אפשרות להישפט בין אם אמצעי האכיפה הן מצלמות או שיטות אחרות. זימון לבית המשפט מקבלים כאשר נוסעים יותר מ-41 קמ"ש מעל המותר בדרך עירונית ויותר מ-51 קמ"ש מעל המותר בדרך בבין עירונית. במקרים אלו המשטרה אף רשאית לפסול את רישיון הנהיגה פסילה מנהלית לחודש. החוק רואה בחומרה עבירות של נהיגה במהירות מופרזת ולכן העונשים הצפויים יהיו שלילת רישיון נהיגה על תנאי או בפועל בין 1-3 שנים. כל אלו כאשר מדובר בנהגים רגילים אך לא רלוונטיים לנהגים חדשים.

 

מה העונשים הצפויים לנהגים חדשים?

נהגים חדשים מוגדרים כאלו לשנתיים מיום הוצאת רישיון הנהיגה ללא קשר לגילם. אם נהג חדש קיבל פסילת רישיון נהיגה ל-3 חודשים ומעלה או הורשע בעבירות נהיגה במהירות מופרזת הוא יוגדר כנהג חדש לעוד שנתיים ויאלץ לעבור מבדקים ובחינות מעשיות ותיאורטיות בנהיגה בשנית. גם אם הנהג החדש קיבלת פסילה על תנאי, קנס ונקודות זה יהיה חמור עבורו והוא יאלץ לעבור שוב בחינות לפני חידוש הרישיון שלו.

 

מה עושים במקרה של זימון לדין?

במקרה של הזמנה לדין בגין נהיגה במהירות מופרזת יש לפנות לעורך דין תעבורה על מנת שיסייע לנהגים להקל על עונשם ובמידה וישנן הוכחות, להוכיח אחרת. אמצעי אכיפת המהירות אינם אמינים לרוב ויש לבחון אותם לעומק בין אם מדובר על מצלמות, דבורה או ממל"ז בשל טעויות מתקדימים משפטיים וחוסר מהימנות של המכשירים.

 

מד מהירות

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא עריכת דין