נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

פולינוירופתיה

rawpixel / Pixabay

המושג פולינוירופתיה מתייחס למגוון רחב של מחלות שגורמות לפגיעה במערכת העיצבית ההיקפית בגוף האדם.

מהי פולינוירופתיה?

פולינוירופתיה היא שם כולל למחלות שונות שמביאות לפגיעה בכל מערכת העצבים ההיקפית. על אף התקדמות הרפואה, התחום עדיין נוצר ברובו תחת סימן שאלה. נתונים מראים כי למעלה משליש מהמטופלים שמגיעים לבתי החולים או למומחים שונים על מנת לקבל מידע אודות מצב המחלה אצלם- נשארים ללא מידע. פולינוירופתיה נגרמת ברוב המקרים כתוצאה מתהליכים ומחלות שמשפיעות על הגוף בצורה מוחלטת. הסיבה הנפוצה ביותר להופעתה היא סוכרת. ישנם מקרים נוספים בהם הגוף עשוי להגיע לפגיעה ההיקפית במערכת העיצבית: שימוש מוגבר באלכוהול לטווח ארוך, שימוש מוגבר בסמים, וצריכה מוגברת של תרופות.

אישה חולה

תהליך ההתפתחות של פולינוירופתיה הינו תהליך ארוך שעשוי להימשך לאורך מספר שנים.

חולי פולינוירופתיה זקוקים לטפל בתופעה על מנת למנוע פגיעה רחבה ונזק בלתי הפיך במערכת העצבים. המטרה העיקרית כמו בכל מחלה אחרת היא לטפל במקור לבעיה- ובמילים אחרות בסיבה למחלה. על מנת שנוכל לגלות את הסיבה למחלה, תצטרכו לעבור מספר בדיקות שונות שעליהן נרחיב בהמשך העמוד. סיבות "פשוטות" יותר לתופעה כמו מחלות דלקתיות הן קלות יותר לטיפול, מכיוון שהרופא יידע במה עליו לטפל. ישנם מקרים שבהם הסיבה להתפרצות התופעה אינה ברורה לחלוטין, ועל כן שיטת הטיפול צריכה להיות שונה לחלוטין. על אותו עיקרון, גם פולינוירופתיה שמקורה בסיבה גנטית- הטיפול יכוון כנגד הסימפטומים שהתגלו. מרבית התרופות שמוצעות לחולים במחלה, הן תרופות שמטרתן לחסום את ההולכה החשמלית בעצבים. על ידי חסימת ההולכה ניתן להפחית את תחושת הכאב במוח. תרופות אחרות מיועדות לטפל בתופעת הדיכאון שעשויה להתפתח בעקבות המצב הרפואי הקשה. מטרת התרופות הללו להפחית את הכאב על ידי העלאת ריכוז המתווכים העצבים במערכת העצבים.

שיטת טיפול נוספת היא על ידי מכשירים שנועדו לתמוך במצבו הגופני של האדם: גד לתמיכה בחלקי הרגל השונים (בדגש על הקרסוליים), טיפולים פיזיותרפיים ועוד.

כיצד ניתן לזהות ולאבחן את המצב?

תהליך האבחון של פולינוירופתיה מתבסס ברובו על בדיקת EMG. מטרת הבדיקה היא להבין את רמת הפגיעה העיצבית ועד כמה היא חמורה. בהתאם לממצאי בדיקת EMG תוכלו לקבל טיפול ייעודי עבורכם. לפני שלב הבדיקה הזו, המטופל יעבור בדיקה אצל נוירולוג. מטרת הבדיקה אצל הנוירולוג היא להבין מה הסימפטומים, ובהתאם לכך לבצע את הבדיקה המתאימה ביותר. ישנם מקרים בודדים בהם המטופל מאובחן כבעל חשד דלקתי- במקרים האלה יידרש לבצע ביופסית עצב.

התופעה הזו שנקראת פולינוירופתיה נחשבת לתופעה קשה למדי שמשפיעה על מערכות העצבים של הגוף ומביאה במקרים רבים לדיכאונות ולחרדות אצל החולים. חשוב לציין שחלק מהחולים מקבלים את האבחון למחלה רק לאחר פרק זמן ממושך של מספר חודשים, ולעיתים גם שנים..

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא בריאות
שמנים חיוניים
10 יתרונות לשמן אתרי

שמנים אתריים צברו פופולריות בשנים האחרונות בשל היתרונות הבריאותיים הרבים והשימושים הרב-תכליתיים שלהם. שמנים אתריים מופקים מצמחים בתהליך של

מהו ורטיגו וכיצד ניתן לטפל
מהו ורטיגו וכיצד ניתן לטפל?

ורטיגו היא תופעה המשפיעה על מיליוני אנשים ברחבי העולם. היא מאופיינת בתחושת סחרחורת, המלווה לרוב בבחילות ובקושי לשמור על