כל אחד חושב שאם הוא יודע להכין את מידת העשייה הנכונה, הגריל שלו הכי טוב. הסוד בעל האש הוא לא רק צלייה מדויקת אלא גם תבלינים מעניינים וייחודים שיקפיצו את הבשר כמה רמות למעלה. במאמר הבא נפרט על תערובות תבלינים מיוחדות, שבהחלט יוסיפו טעם לחיים ולעל האש שלכם.
בהרט
בהרט היא תערובת המורכבת מכמה תבלינים לעל האש ומגיעה מעיראק ופרוש השם בהרט הוא תבלינים בערבית. תערובת הבהרט מורכבת מפלפל שחור, פפריקה מתוקה, זרעי כמון, זרעי כוסברה, קינמון, שיני ציפורן, מוסקט, הל ופלפל אנגלי. כל אלו ביחד נטחנים והופכים לאחת התערובות הפופולריות לעל האש. הבשרים המומלצים לתערובת הבהרט הם קבבים, עוף, הודו, ירקות, קציצות בקר ודגים.
טוסקנה
מקור התערובת הוא איך לא- איטלקי והוא מתאים לתיבול של עוף, ירקות וקציצות בקר. התערובת מורכבת ממספר תבלינים בעלי ניחוח איטלקי והם: זרעי שומר, אבקת שום, אבקת בצל, אורגנו מיובש, פלפל קאיין, סוכר ומלח. מערבבים את כל התבלינים וסוגרים אותם בצנצנת אטומה. התערובת האיטלקית היא בעלת ריחות נהדרים וחריפות עדינה. ניתן גם להוסיף רוזמרין, בזיליקום ופלפלים מיובשים כדי לחדד את הטעם האיטלקי.
קייג׳ון
מקור התערובת מגיע ממהגרים צרפתים אשר גרים בארה"ב. התערובת בעלת השם המיוחד מתהדרת בתבלינים מוכרים אשר יוצרים ביחד טעם מיוחד, היא כוללת: תימין, פלפל קאיין, פלפל שחור, פפריקה, פלפל לבן, בצל ושום, ניתן לשדרג אותה ולהוסיף עשבי תיבול מגוונים כמו אורגנו או בזיליקום. תערובת הקייג׳ון מתאימה לנתחי עוף ובשר בגריל.
תערובת אתיופית
אם מדברים על המלצות ותבלינים חייב להוסיף את המטבח האתיופי שידוע בטעמים העשירים והחזקים שלו. התערובת הבאה מורכבת מפפריקה, כורכום, ג׳ינג׳ר, בזיליקום יבש, שום, ציפורן, קינמון והל. כל אלו כשלעצמם נשמעים תבלינים מעולים, חכו עד שתנסו אותם ביחד. התערובת האתיופית בעלת טעמים עמוקים וחריפות ולכן לא מתאימה לכל אחד.
תערובת המסאג׳
ראב היא תערובת המיועדת לעיסוי הבשר. התערובת מורכבת מתבלינים יבשים והיא מלאה במגוון רחב של טעמים. ישנן שתי סוגי תערובות- ראב קפה, מורכבת מאספרסו, שום יבש, סוכר חום, צ׳ילי ומרכיבים נוספים, והתערובת השנייה שנקראת ממפיס- מורכבת מפפריקה מעושנת, סוכר דמררה, אורגנו יבש וצ׳ילי. בתערובת תרגישו טעמים מתוקים, חריפים ומלוחים או מתוקים חריפים ומעושנים. התערובת מתאימה לצלייה של נתחים גדולים למשך זמן רב או למנגל במידה ומוציאים את הסוכר.
כנראה שאכלתם בעל האש אחד לפחות עם אחת מתערובות התבלינים שהצגנו. חלק מהחוויה של הכנת העל האש מעבר לצלייה, היא הליכה לחנויות תבלינים מעניינות וקניית תבלינים טריים ואיכותיים שיפתיעו את כל האורחים. בדיוק כמו שלא הייתם מוותרים על תבלינים בפסטה, אסור לכם לוותר על תבלינים בעל האש. נסו וגלו עולם של מתכונים ותערובות לבשר.